Terminalservere versus tradisjonelle nettverk


Terminaler er noe vi 'ikke helt unge' forbinder med Norsk Data's storhetstid. Et irriterende faktum av en stormaskin som ikke tåler sommervarme og lammer hele bedriften når den ikke fungerer.

 

 

 

Terminalservernes tid er på full fart tilbake. Forskjellen er derimot at du ikke sitter på en dum terminal lenger. Nå sitter brukerne på sin egen PC som de er vel kjent med. Enkelte programmer man ønsker å dele med andre legges på terminalserveren, som foreksempel regnskapsprogrammer eller CRM (kundeoppfølgings programmer). Grensesnittet, eller utseende på servervinduet, er sævrt likt det du er vant til på din PC og krever maksimalt en times innføring før du kan utnytte det fullt ut.

Skulle uhellet være ute, at serveren ramler ut, kan du fortsatt arbeide som vanlig på maskinen din.


 

Det mest geniale ved terminalservere er enkel tilgang og administrasjon. Tar du din bærbare PC med deg på ferie, eller besøker en internett-kafé, kan du med enkelhet koble deg på serveren i firma ditt via internett. (se 'Ekstern påloging' i høyere kolonne)

Du kan arbeide med kundeoppfølging hjemmefra like gjerne som fra kontoret.

Kanskje kunne det være befriende å slippe den lange reisen til arbeidsplassen en dag i uken og likevel være like effektiv som på kontoret.

Terminalservere gir mulighet til dette!

Som våre referanser viser er det mange firma som velger å gå over fra tradisjonelle nettverk og tar i bruk terminalservere.

En av årsakene er  tilgjengelighet for support/assistanse. Terminalservere gir mulighet for fjernhjelp. Med andre ord, serveren er ikke bare tilgjengelig for deg som bruker, men også for meg som administrator. Skulle det store uhellet være ute og jeg som ekspert tilfeldigvis befinner meg langt unna, er det bare en liten telefonsamtale som skal til. Så godt som alt kan ordnes via internett, og internett finner man stort sett over alt nå til dags.

Ved hjelp av fjernhjelp reduserer altså Terminalservere driftskostnader for ditt firma betraktelig i og med at assistanse alltid er tilgjengelig og nedetid for serveren blir marginal.

Nettverkskonsulent, Zdenko Tudor




Ekstern pålogging
Er maskinen din satt opp med ekstern pålogging eller har du en terminalserver kan du nå også logge deg på maskinen ved hjelp av Internet Explorer uansett hvor du måtte befinne deg i verden.

Klikk linken nedenfor, installer active-x (rdp klient) og fyll ut DNS eller ekstern ip-adresse til maskinen.

 

 

 


Din ekstern ipadresse
Vet du ikke den eksterne adressen til nettverket du sitter på?
Din eksterne ip-adresse er:


Dynamisk DNS
Er du en av de millioner som benytter dynamisk ip-adresse eksternt, kan du fortsatt adressere maskinen din fra hvor du vil i verden. Vi anbefaler deg da å benytte dynamisk DNS.

Vi benytter i slike tilfeller tjenester fra leverandøren www.no-ip.com




Google grupper
Om oss|Service|Løsninger|Support|Kontakt

Copyright © High Edge IT, 1995